In het najaar van 2017 reik ik voor de derde keer mijn award uit aan startende en groeiende ondernemers. Voorheen ‘De Vitesse’, vaart deze ondernemersprijs voortaan onder de vlag ‘De Bertjes’. Een sympathiekere naam die beter gestalte geeft aan de manier waarop de prijs wordt toegekend. Hier geen publieke stemrondes die onze social media feeds overspoelen, maar wel ondernemers die met kennis van zaken een keuze maken uit het beste wat het Belgisch startup landschap te bieden heeft.

Twee jaar geleden lanceerde ik voor het eerst mijn ondernemersprijs, zowat de enige in België op dat moment. De wedstrijd staat van in het begin open voor elke innovatieve ondernemer, inschrijven kan via de website: www.debertjes.be. Je kan er ook een ondernemer die jij de moeite waard vindt nomineren. 

Drie categorieën

Ook dit jaar wordt gewerkt met drie categorieën. De eerste categorie is er voor ondernemers in de vroege fase van het ondernemerschap, mensen die bezig zijn met het verfijnen van een idee en op zoek zijn naar connectie met de klant. In categorie twee vinden we ondernemers die een product hebben en al de eerste klanten konden noteren. In de laatste categorie vinden we ondernemers die op weg zijn naar internationale doorbraak. Voor elke groep is een aangepaste prijs voorzien waarmee we de winnende onderneming naar de volgende versnelling katapulteren. 

Door ondernemers

Er werd bewust voor gekozen om van De Bertjes geen schoonheidswedstrijd te maken voor wie het meeste stemmen kan verzamelen. Iedereen mag zich aanmelden, en een selectie deelnemers uit de vorige edities maakt een shortlist van vijftien genomineerden. Vijf in elke categorie. Deze nominees komen dan samen op de dag van de prijsuitreiking op 27 oktober 2017 en maken onder elkaar uit wie de prijs in hun categorie het meest verdient. Op die manier is het een echt initiatief voor ondernemers, door ondernemers.

De Prijzen

De prijzen zijn ook helemaal afgestemd op de noden van de ondernemers:

  1. De winnaar in categorie één krijgt een budget van €4000 euro om haar marktstrategie op punt te zetten en mag gratis mee naar het YES weekend van THINK with people. Daar bovenop krijgt de winnaar een jaar gratis een werkplek in de Startup Village in Antwerpen.
  2. Wie al wat verder gevorderd is, en dus in categorie twee terecht komt, wordt ondergedompeld in een intensief sales opleidingstraject onder begeleiding van Vincent Diercxsens. Dit voor een waarde van €5000.
  3. Voor de winnaar in categorie drie ligt er een volledig arrangement klaar om gedurende een week in New York de Amerikaanse markt te gaan prospecteren met de hulp van het gespecialiseerd team van Fifteen24

 

Comment