DeBertjes2019_HiRes-5.jpg
DeBertjes-banner2.png
DeBertjes-banner2.png
DeBertjes2019_HiRes-5.jpg

Editie 2019


de ondernemersprijs voor en door ondernemers

SCROLL DOWN

Editie 2019


de ondernemersprijs voor en door ondernemers

DE WINNAARS 2019

Ondernemen is plezant, maar niet altijd gemakkelijk. Daarom presenteert Bert Van Wassenhove "De Bertjes", een jaarlijkse award die innovatieve ondernemers een duwtje in de rug geeft.

DeBertjes-Award3.png

Categorie 1

Idee fase

DeBertjes2019_HiRes-3.jpg

Charlie Dewulf

Waarom onderneem je?

‘Door mezelf te zijn in mijn ondernemerschap kan ik ruimte creëren voor andere minderheidsgroepen.’

Waar staat je bedrijf voor?

‘Connecteren van de volgende generatie binnen jeugd- media zodat ze een duurzame toekomst kunnen creëren voor zichzelf.’

DeBertjes-Award2.png

Categorie 2

Groei fase

DeBertjes2019_HiRes-2.jpg

Fredric Scraeyen

Waarom onderneem je?

‘Ondernemen is een avontuur. Je daagt jezelf uit om tot het uiterste te gaan van je kunnen. Je leert omgaan met tegenslagen en meest van al voel je veel directer de impact van waar je elke dag mee bezig bent.’

Waar staat je bedrijf voor?

‘BEEGO helpt mensen of organisaties die nood hebben
aan digitale vaardigheden. Daarvoor worden IT-studenten ingeschakeld die op locatie digitale hulp bieden. De studenten leren functioneren in een professionele context, zodat ze gesterkt kunnen uitstromen naar de arbeidsmarkt.’

DeBertjes-Award1.png

Categorie 3

Scaling fase

DeBertjes2019_HiRes-4.jpg

Wim Ballieu

Waarom onderneem je?

‘Puur persoonlijk is het de aard van het beestje: ik ben in de wieg gelegd om (al dan niet wereld-)problemen op te lossen. Tegelijk stuur ik culinair erfgoed de wereld in met een bussinesmodel dat een groot team kan motiveren.’

Waar staat je bedrijf voor?

‘De beste gehaktballen en stoemp van de wereld! Een ultra- korte keten met een eigen boerderij en een chef aan het roer garanderen ons steeds een premium product dat wereldtop is.’

Alle Laureaten 2019

 

Georganiseerd samen met:

Met de steun van:

Partners:

DeBertjes-banner2.png

Hoe werkt het


Hoe werkt het


 

DE KANDIDATUREN VOOR 2019 ZIJN AFGESLOTEN - BOEK NU JE TICKETS VOOR HET AWARD EVENT

Je kan je inschrijven IN EEN VAN DEZE CATEGORIEËN:

 1. De eerste categorie is er voor ondernemers in de eerste fase van het ondernemerschap, mensen die bezig zijn met het verfijnen van een idee en op zoek zijn naar connectie met de klant.

 2. In categorie twee vinden we ondernemers die een werkend product hebben en al de eerste klanten konden noteren.

 3. In de derde categorie vinden we ondernemers die op weg zijn naar internationale doorbraak.

Voor elke groep is een aangepaste prijs voorzien waarmee we de winnende onderneming naar de volgende versnelling katapulteren. 

DOOR ONDERNEMERS

Ik heb er bewust voor gekozen om van De Bertjes geen schoonheidswedstrijd te maken voor wie het meeste stemmen kan verzamelen. Iedereen mag zich aanmelden. De deadline voor het aanmelden is 30 september 2019, middernacht.

Vervolgens gaat een groep ondernemers uit de vorige edities aan de slag om een lijst van vijftien laureaten, vijf in elke categorie, te maken.

Deze laureaten komen dan samen op de dag van de award ceremonie op 18 oktober 2019. Dat is een namiddag en avond die helemaal in teken van de ondernemers staat en verloopt als volgt:

 • De ondernemers komen samen in StartupVillage in Antwerpen waar ze elkaar kort leren kennen. Dan gaan ze samen zitten per categorie om aan elkaar hun bedrijf voor te stellen en in gesprek te gaan over hun aanpak, successen en fouten, strategie, commerciële aanpak en vooral waar ze naartoe willen.
  Vervolgens kiezen de ondernemers onder elkaar de eindwinnaar in hun categorie.

 • Iedereen is voor ons een winnaar, daarom maken we in de tweede helft van de namiddag tijd en ruimte om elk van de laureaten samen te zetten met minstens twee relevante contacten. We gooien hiervoor ons volledig netwerk open.
  Dit VIP netwerk event wordt ondersteund door PMV Doe- en durfbedrijf.

 • We sluiten de dag feestelijk af met een niet-alledaagse keynote en natuurlijk de bekendmaking en uitreiking van de prijzen. Dit gevolgd door een smakelijk netwerkmoment. De keynote komt dit jaar van Jan Lambrechts (CEO en founder van CXS International) die zijn visie zal brengen op levenslang leren en hoe we werknemers kunnen voorbereiden op de vierde industriële revolutie.
  Reserveer hier je ticket voor de award ceremonie

Wat betekent dat nu 'aangepaste prijzen', dat ontdek je hier:

 
 

ondersteund door:

georganiseerd samen met:

en partners:

DeBertjes-banner2.png

Prijzen afgestemd op de noden van ondernemers


Prijzen afgestemd op de noden van ondernemers


Categorie 1

Ideation Fase

Ondernemers die bezig zijn met het verfijnen van een idee en op zoek zijn naar connectie met de klant.

PRIJS

De winnaar in categorie één krijgt een budget van €4000 om haar marktstrategie op punt te zetten. Daar bovenop krijgt de winnaar een jaar gratis een werkplek in de Startup Village in Antwerpen. Verder worden drie coaching sessies voorzien door het team van THINK with people.

WinWinner biedt tenslotte een gratis 1-to-1 workshop aan omtrent je financieringsmix.

DeBertjes-Award2.png

Categorie 2

Growth Fase

Ondernemers die een product hebben en al de eerste klanten konden noteren.

PRIJS

Wie al wat verder gevorderd is, en dus in categorie twee terecht komt, wordt mee genomen in een doelgericht marketing traject onder begeleiding van een professionele coach. Dit voor een waarde van €5000.

Daarnaast biedt WinWinner een gratis account op het WinWinner platform aan ter waarde van €995.

DeBertjes-Award1.png

Categorie 3

SCALING Fase

Ondernemers die op weg zijn naar internationale doorbraak.

PRIJS

Voor de winnaar in categorie drie ligt er een productie budget klaar voor een bedrijfs- of product video ter waarde van € 5000 euro. Dit in samenwerking met het professionele team van Videolabs.

Daarnaast verzorgt The Harbour een workshop met als doel naar een duidelijke investeerder strategie te gaan en de huidige aanpak tegen het licht te houden (waarde €1500).


ondersteund door:

georganiseerd samen met:

en partners: