Wat maakt een succesvol ondernemer? Als ik naar de eindwinnaars van De Bertjes 2017 kijk, dan zie ik veel elementen die voor elke ondernemer een unieke cocktail vormen voor haar of zijn succes. Er is echter één element dat steeds terugkomt en dat is de moed en de drive om door te gaan.

epihunter+classroom.jpg

Een jaar geleden zag ik Tim Buckinx van Epihunter (Epihunter.com) keer op keer presenteren en stap voor stap groeien van een idee gebaseerd op persoonlijke ervaring naar een concept dat de wereld verandert voor mensen met epilepsie. Een jaar later is het product volwassen en rollen de eerste commerciële bestellingen in de webwinkel binnen. Of hoe door koppig doorzetten een complexe aandoening door een digitale oplossing wat minder van tel wordt in het dagelijks leven.

 

 

talentree-99countries.png

Hannelore Waterschoot van Talentree (www.talentree.be) zag dat het niet goed ging met hoog opgeleid internationaal en multicultureel talent in België. En dat terwijl bedrijven smeken om goede krachten. Maar een probleem is altijd een opportuniteit, en die gedachte stuwde Hannelore vooruit om met haar team verder te bouwen aan Talentree. Het resultaat? 858 talenten uit niet minder dan 99 verschillende landen vormen vandaag de talent pool van Talentree.

 

 

 

sarolea-manx.jpg

In Silicon Valley worden startups geboren in een garage, in het Verenigd Koninkrijk groeien raceteams in schuurtjes (sheds). Tien jaar werkten Torsten & Bjorn Robbens van Saroléa (www.sarolea.com) in hun schuur ergens op het Vlaamse platteland aan een revolutionaire elektrische motorfiets. Een unieke combinatie van batterij- en carbon technologie met een weergaloos design en de nieuwste digitale features leidden in het voorbije jaar tot de eerste street-legal elektrische motorfietsen die in het najaar van 2018 uit de … schuur zullen rollen.

 

Stuk voor stuk verhalen die niet tot stand waren gekomen zonder écht doorzettingsvermogen.

En wat is jouw verhaal? Schrijf je in voor De Bertjes 2018 en win net zoals Tim, Hannelore, Torsten en Bjorn een prijs die jouw onderneming écht vooruit helpt: 
www.debertjes.be

1 Comment