N°11 in de serie DE VITESSE laureaten

Wie Henrik ontmoet heeft kent hem als een gedreven man met een onweerstaanbare drang om bij te dragen aan de continue verfrissing van de manieren en formaten waarmee men verhalen kan vertellen. Al van kleins af aan droomt hij ervan om regisseur te worden. Film en montage, VJ'ing … het is altijd al een passie geweest. Als achtjarige was zijn grootste held Steven Spielberg en hij wilde dus eigenlijk Steven Spielberg worden maar ik mocht niet van thuis. "Regisseurs in België geraken niet van de grond" aldus zijn vader, zelf actief in de creatieve sector. Wat hem vandaag drijft is nog steeds hetzelfde: Hij wil goeie verhalen vertellen. De droom als achtjarige om een Oscar te winnen heeft hij niet meer, maar hij leeft zijn passie op een andere manier.

Met Small Town Heroes helpt hij mee om de problemen van media bedrijven op te lossen. Iedereen ziet dagelijks dat de meeste kindjes vooral actief zijn op tablets en veel minder voor TV hangen. En het publiek van die media bedrijven heeft meer nood aan een eerlijkere, toegankelijkere of meer participatieve manier van verhalen vertellen. Daar probeert Hendrik met zijn team oplossingen voor te vinden die creatief zijn en technisch vlekkeloos uitgevoerd worden. Tegelijk willen ze het fundament leggen voor de volgende jaren, althans, dat is de ambitie.

Volgende de Wet van behoud van energie geven zijn kinderen hem net genoeg energie als ze eruit zuigen, maar inspirerend zijn die koters zeker. Verder drijft hij op de vibe nét voor en het prille begin van een launch, een extatisch moment van té korte duur. Het warm gevoel als een lange termijn idee vorm begint te krijgen en de kwaadheid omdat het toch té traag gaat. De dagdroom van zijn acceptance speech voor de Best Interactive Experience Oscar sleurt hem door de moeilijkste professionele momenten.

Wat maakt Small Town Heroes nu anders dan anderen: “Als we projecten winnen van anderen dan is dat meestal omdat we het probleem creatiever hebben benaderd, en dat we onze klanten kunnen overtuigen dat we - niettegenstaande we slechts met een tiental mensen zijn - de uitvoering van het idee zo robuust en gebruiksvriendelijk gaan bouwen. Als we projecten verliezen is dat omdat we het minder creatief hebben aangepakt of dat we niet konden overtuigen dat een klein team enorme voordelen heeft.”

vitesse-hendrik
vitesse-hendrik

Small Town Heroes is een van die bedrijven die service en product succesvol weten te combineren. Op de IBC beurs in Amsterdam in September lanceerden ze hun eerste product: Zender. Het eindresultaat van alle projecten tot nu was een product voor één bepaalde klant. Begin dit jaar ontpopte een project zich tot een product met meer allure. Daar hebben ze de voorbije maanden aan geschrapt, gemengd met the "best of" van andere projecten en gebouwd en daar is in September een eerste versie uitgerold. Het team is super enthousiast en ze tekenden al een paar klanten. Als de aansluiting bij de markt zich verder zet kan Small Town Heroes beginnen schalen.

Met die lancering is voor Hendrik de opwinding van vlak na de opstart in 2014 terug. Hij verwacht een erg leuk en spannend najaar. De passie voor zijn werk drijft hem, maar zoals elke drukke vader of moeder zou iets meer tijd voor kindjes leuk zijn. En de langere termijn? Daar blijft de droom om ooit regisseur te worden verder leven.

Comment