N°3 in de serie VITESSE laureatenInvestImmo-logo-300x138 Als een journalist bij een toonaangevende economische krant beslist werkt maken van een gat in de markt, dan is het tijd om de oren te spitsen. Xavier werkte jaren bij De Tijd, een krant die vaste prik is bij elke belegger. Dalende rentevoeten en onzekerheid op de financiële markten drijven die beleggers de laatste jaren echter steeds meer naar vastgoed. En waar er voor het beheren van je portefeuille aan financiële beleggingen legio oplossingen zijn, blijft beleggen in vastgoed veelal hangen in een spreadsheet.

En daar ziet Xavier zijn kans om een nieuwe online dienst uit te bouwen. Als journalist wil hij mensen voorzien van de juiste informatie zodat ze geïnformeerde beslissingen kunnen nemen, als ondernemer doet hij nu hetzelfde. Investimmo helpt de vastgoedbeleggers om alle informatie over je pand of panden samen te brengen en geeft je een eenduidig zicht op het rendement. “En daar komen al eens verrassende resultaten uit” vertelt Xavier “mensen hebben soms een te optimistisch beeld van hun vastgoedbeleggingen omdat ze niet alle factoren in rekening brengen”. Met Investimmo behoort dat probleem tot het verleden.

Xavier Carbone - De Vitesse

 

Je kan vandaag al je portefeuille inbrengen op de beta versie van de website. Op basis van de feedback van de eerste gebruikers werkt het team aan een product dat begin maart klaar moet zijn voor de grote lancering. De lancering belooft de nodige impact te genereren want Xavier sloot reeds partnerships af met diverse media.

Direct contact met gebruikers is trouwens in de voorbije 3 maanden essentieel gebleken. Op basis van diverse gebruikertests evolueerde het initiële idee van een tool om je rendement te berekenen naar een handige plek waar je ook hulp krijgt bij het verhuur van je vastgoed, betalingen opvolgen, automatisch huur indexeren en mailen met huurders. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Daarnaast werkt het team aan een intelligent systeem om vergelijkingspunten uit de database te halen zodat iedere belegger kan zien wat gangbare rendementen, kosten, huurprijzen of leegstand is in eenzelfde regio. De tool moet een hub worden van eigen functionaliteiten en externe plugins om zo de referentie te worden bij iedereen die vastgoed verhuurt.

In die zin is alle input welkom! Verhuur je een stuk vastgoed, en heb je geen schrik van een kleine bug links of rechts, meld je dan nu aan op Investimmo.be. Het Investimmo team kan je feedback goed gebruiken.

Comment