Om de goede intenties voor 2017 kracht bij te zetten heb ik de voorbije weken werk gemaakt van een nieuwe blog omgeving. Ik had al een persoonlijke website op de ventureproducer.com URL, maar mijn oude blog stond nog steeds op ibert.be. Omdat ik nogal fan geworden ben van squarespace.com als platform (mooier designs, low maintenance, mobile first, full cloud … geen miserie dus) heb ik dus mijn blog overgebracht naar deze website. 

Laat dat meteen een goede aanzet zijn om verder te werken aan mijn 'personal branding', of eenvoudiger gezegd, om het duidelijker te maken waarmee ik bezig ben. In 2015 schreef ik al eens een spontane blogpost over mijn professionele bezigheden, en daar is fundamenteel niet zoveel aan veranderd.

Ik ga eenvoudigweg voor wat ik graag doe en goed in ben:

  1. Ik ben steeds op zoek gaan naar wat nieuw en innovatief is, vooral in de wereld van digitale technologie.
  2. Ik wil mensen graag duidelijk maken wat de voordelen zijn van al die nieuwlichterij, marketing en communicatie dus eigenlijk.

Daar komt ook de keuze voor 'ventureproducer' of 'uitgever van ondernemingen' vandaan. Ik ga op zoek naar mensen met ideeën (zoals een uitgever schrijvers zoekt), help die hun idee scherp te stellen, zorg voor de nodige middelen om hun innovaties realiteit te maken en help hen tenslotte om deze naar de markt (en ander stakeholders) te brengen.

Simpel is dat toch, niet?

Dus voor wie niet helemaal wijs geraakt uit mijn LinkedIn profiel:

  • The CoFoundry is het investeringsfonds en accelerator waarmee ik investeer in scale-ups
  • THINK with people is de non-profit waar ik startende ondernemers een stap vooruit help
  • De Vitesse is mijn persoonlijke speeltuin waar ik een podcast over ondernemerschap onderhoud en jaarlijks een award uitreik
  • &KOO en de bedrijven in dat netwerk zijn actief in marketing en communicatie en daar steek ik een strategisch handje toe


credit beeld: https://herschelian.wordpress.com/2012/06/24/lugouqiao-the-marco-polo-bridge/

2 Comments