Dat wordt wordt de titel van het boek dat ik de komende maanden ga schrijven. Het is de bedoeling dat het een praktisch en inspirerend boek wordt voor iedereen die wil werken aan effectievere communicatie via het internet, zowel via de eigen website, sociale media als met online advertenties.

Als je het boek gelezen hebt moet je in staat zijn om je online communicatie te structureren en de juiste prioriteiten te stellen. Ik wil daarom een model uitwerken dat antwoorden biedt op vragen zoals "Moet ik nu alles laten vallen en op Facebook springen?", "Is mijn website nog belangrijk?", "Kan ik ook geld verdienen met advertenties op Google?", etc. Dat zal niet eenvoudig zijn want het antwoord op die vragen is voor iedereen verschillend.

Het is de snelheid waarmee nieuwe internet fenomenen de kop opsteken en terug verdwijnen die mij geïnspireerd heeft tot dit boek. Ik ben nu al meer dan 15 jaar bezig met het zoeken van het onderscheid tussen hypes en blijvers online, met wisselend succes trouwen, en het is die ervaring die ik wil meegeven.

Zoals gezegd wordt het een praktisch boek, je zal het kunnen lezen in een (verlengd) weekend. Maar je zal het ook ook kunnen gebruiken als leidraad bij het optimaliseren (of opstellen) van je digitaal marketing plan, over een periode van 100 dagen (een maand of drie dus).

De evolutie van het boek kan je volgen op Facebook, Twitter (#dmp100), Google+ en nog een paar digitale kanalen die ik wanneer relevant zal inzetten.

Comment