N°5 in de serie DE VITESSE laureaten jaswig-logoWat gebeurt er als je 6 creatieve vrienden met oog voor design samen rond een tafel zet? Dan ontstaan er ideeën om samen iets te gaan doen. En een probleem dat iedereen in de groep deelde was het sedentaire bestaan van wie op kantoor werkt. Tot 13 uur per dag stil zitten, dat is niet gezond en fnuikt je dynamiek. Gezonder, slimmer, dynamischer en met meer oog voor de wereld rondom je werken, dat is wat het Jaswig team voor ogen heeft.

Concreet resulteerde de gecombineerde hersengolven tot een unieke werktafel die eenvoud en gebruiksgemak inpast in de noden van de moderne mens. Een ‘standing desk’ die eenvoudig verplaatsbaar is en in een wip kan aangepast worden in hoogte. Geproduceerd dicht bij de consument en gemaakt van duurzaam en eerlijk materiaal.

jaswig-productuse

De Kickstarter campagne waarmee de eerste Jaswig serie gelanceerd werd was dan ook een instant succes. 350 stuks gingen in geen tijd de deur uit, de productie kon op volle toeren beginnen draaien. Ondertussen hebben de standing desks hun weg gevonden naar de respectievelijke ‘early adopters’, en is de zoektocht naar de meer en terugkerende klanten volop bezig. Worden het scholen of eerder individuele kopers, professionelen of huisvaders … allemaal vragen waar het team een antwoord op moet zoeken. Oh ja, en dat alles in zowel Europa als de VS, want het team zit deels in België en deels in Cleveland, USA.

Zo’n crowdfunding campagne is het ideale startpunt voor wie een MVP op punt wil zetten. Op basis van wat het team geleerd heeft hebben ze nu finaal het design kunnen vastleggen. En dan kan de marketing écht starten. Het merk heeft nog wat werkt nodig en er moeten natuur zoveel mogelijk mensen bereikt worden zodat ze het leren kennen. De uitdaging voor communicatie naar de klanten toe is dubbe. Ze moeten de mensen niet enkel overtuigen om af en toe recht te staan maar mensen moeten het meubel ook online kopen. Verder is er ook een ‘dubbele’ markt, met name België en de Verenigde Staten. Elk krijgt een eigen strategie, in België wil het team focussen op de bedrijven markt, in de VS willen ze dan weer een graantje meepikken van de gigantische markt van particuliere klanten die daar ligt.

Vitesse-21-jaswig

En met dat laatste kunnen de lezers van deze blog een handje helpen. Mathias en John gaan in juni naar New York om daar connecties te leggen met als einddoel een effectieve campagne te starten in september! Heel spannend dus. Maar in deze grote stad is Jaswig maar kleine speler, dus elke verbinding of afspraak is een stap dichter naar succes. Dus, all hand on deck, doorgeven die contacten!

Comment