N°4 in de serie DE VITESSE laureaten TaglayerSeptember 2014, 23e verdieping van de KBC toren in Antwerpen. Ik zie Timothy als was het gisteren nog staan. Een gepassioneerde jongeman die klaar stond om de wereld te veroveren. Hij zou alle bestaande marketing tools in één beweging, en met een maand programmeren, van de kaart vegen. Elke ondernemer zou voortaan over betaalbare digitale marketing tools beschikken. Alle tools … De hoofden van mijn collega juryleden in de Startit@KBC pitch draaiden collectief in de richting van de digitale marketeer, in mijn richting dus. Iedereen met hetzelfde idee: die is aan het dromen, maar er zit wel drive in. Ik dacht hetzelfde en ook: exact wat we zoeken, talent en passie met nood aan ondersteuning. En zoals dat gaat in dit soort situaties, als je je nek uitsteekt moet je ook de handschoen opnemen: ik werd mentor van Timothy.

Ik was dan ook maar wat fier toen Timothy het podium opstapte om de Vitesse trofee te overhandigen in “Vitesse 1” voor starters in de ideation fase. Het was een nek-aan-nek race maar zijn vier collega-ondernemers beslisten toch dat Timothy met Taglayer het meeste zou hebben aan 5000 euro logistieke steun voor zijn startup.

Ondertussen zijn de centen opgesoupeerd, en goed besteed ook. Hij koos ervoor om om de nieuwste iteratie van zijn startup in een korte video te gieten. Pivoteren voelt voor Timothy ondertussen even natuurlijk aan als lessen brossen, zijn oorspronkelijk idee is dan ook stevig geëvolueerd. In essentie blijft hij echter zoeken naar manieren om aan de hand van technologie marketing efficiënter te maken. Kijk even mee:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=bVfxTk7Ulmc]

Taglayer biedt dus een heel laagdrempelige manier aan om je website (blog, site, shop, …) aan te passen aan de interesses van je bezoekers. Een lijntje code op je site, een massa data, een slim algoritme en wat configuratie en ik krijg straks golfspelers op de homepage van Sporza te zijn terwijl jij een voetbalmatch krijgt voorgeschoteld (of omgekeerd). Ambitieus, maar niet onmogelijk en vooral heel zinvol.

Timothy heeft ondertussen een team van 6 mensen rond zich verzameld. Nachten doorcoderen doet hij nog altijd, maar met een duidelijk doel plan voor ogen en met de hulp van mensen die - zoals hij zelf zegt - beter kunnen programmeren dan hij. Recent trok hij met zijn co-founder naar Silicon Valley om daar de sfeer te gaan opsnuiven, en hij kwam vooral terug met veel ambitie om van zijn Taglayer een succes te maken. Een wereldwijd succes.

Timothy Verhaege - De Vitesse

Als je vraagt naar de ambities van deze jonge ondernemer dan zijn die altijd ‘bigger than life’. Als Google de digitale wereld ingepalmd heeft door mensen de meest relevante content te laten terugvinden, dan wil Taglayer er voor zorgen dat je bij het surfen enkel relevante content te zien krijgt. World domination, Unicorns en andere hype woorden komen in je op als met Timothy spreekt, gelukkig leert hij ook snel bij waardoor hij met beide voeten op de grond blijft.

Ben je ondertussen ongelooflijk nieuwsgierig geworden? Wel, je kan Taglayer nu al installeren en testen. Op 30 seconden heb je de tag op je site geïmplementeerd en je krijgt binnen de 24u relevante informatie over de interesses van je bezoekers. Echt personaliseren vraagt wat meer werk. Vandaag wil het team graag van jou leren welke analytics en informatie jou concreet vooruit zou helpen. Met andere woorden, test Taglayer en vertel hen wat ze beter kunnen doen dan pakweg Google Analytics.

Comment