Wim is our Technology advisor and an absolute Drupal-fan. Hence the fact that we use Drupal A LOT for our customers. Funny fact ... although Drupal has blogs build in every possible way ... Wim has no blog his own. Now Wim absolutely wants to share his feelings and report on what's happening ... only he does it in Dutch:


Drupal is een Open Source Content Management Systeem, wereldwijd gebruikt voor duizenden kleine en grote sites. Bekende namen zijn NowPublic, LifeTime (productiehuis van o.a. Desperate HouseWives), Playboy, MTV UK. Dichter bij huis draaien o.a. StuBru, Marc De Bel en scientistsatwork van het VIB op het Drupal CMS.
Uitermate geschikt dus voor "gewone" sites, community sites, user generated content, blogging, mashups en andere hippe Web 2.0 constructies.

Een belangrijke graadmeter voor de houdbaarheidsdatum van een open source product is de activiteit van de ondersteunende community. Met 425 deelnemers op de huidige bijeenkomst is dit een stevige garantie naar de toekomst toe.
De bijeenkomst twee jaar geleden in Amsterdam kon 25 deelnemers lokken, wat toen als fabuleus onthaald werd. Founder
Dries Buytaert ziet hierin zeker een waardering voor het harde werk.

Een Open Source community is hoofdzakelijk mannelijk, jong, en bestaat uit nerdy/brilliante developers. Drupal is hierop geen uitzondering; op deze conferentie zijn naar schatting 7% vrouwelijke deelnemers aanwezig (no comment op de andere kenmerken). Deze community had tot nu toe voornamelijk een focus op development: product features, bug fixes, modules, framework etc.
Deze conferentie kan hierin gerust een turning point worden: de vraag naar ondersteunende customer cases, training, end-user documentatie klinkt alsmaar luider.

Drupal CMS is technisch klaar voor het grotere werk; enterprise customers hebben echter een zwaarder beslissingstraject dan louter techniek. De occasionele CIO-Open-Source-believer niet te na gesproken, is er nog veel evangelisatie nodig, gestaafd met argumenten, user stories, best practices. De Drupal Association heeft een taak gekregen om de Drupal marketing te organiseren.

De bijeenkomst van 2008 zal hierop afgemeten worden.

Technorati Tags:

1 Comment